Olimmeko me koskaan muuta kuin kaksi tähtiin tavoittelevaa tyttöä? Tyttöjä liian isoine unelmineen, särkyneine sydämineen. Tyttöjä eksyineinä ilman tietoa mihin mennä. Tienviitat hävinneinä polulta. Käännynkö oikealle vai vasemmalla? Tyttöjä määränpäineen, toiveineen, mutta oliko meillä koskaan mitään syytä mikä olisi oikeasti ollut sen kaiken veroinen? Oliko meillä syytä harhailla polulla ilman valoa, tunnustellen maata haavaisilla käsillämme?

Pimeään ilmestyit sinä, tähtisilmäinen tyttö. Olitko todellinen vaiko vain mielikuvitukseni tuote? Silmäsi tuikkivat kuin suuret tähdet. Haparoin hameen helmaasi. Tunteakseni sen silkkisyyden, pehmeyden kivistävissä käsissäni. Johdatit minut takaisin valoon. Polulle, josta olin kääntynyt väärään suuntaan. Etkä kadonnutkaan. Käänsit suuntani taivaisiin. Olit kuin kuu, tähdet ja avaruus.

Kuu, joka käveli edellämme. Johdatti meitä käsi kädessä eteenpäin. Polulla, jota kumpikaan meistä ei tuntenut. Vesillä, joissa kumpikaan ei olisi osannut uida. Taivaalla, jossa kumpikaan ei osannut suunnistaa. Ilman karttaa ja kompassia. Olimme maata kiertävällä kehällä, lähellä aurinkoa. Lämpöä, kaikista suurinta tähteä.

Tähdet, jotka tuikkivat silmissäsi. Kyyneleesi, jotka olit pudottanut taivaalle. Miljoonia timantteja. Kirkkautta, joka teki minut onnelliseksi. Loistetta. Tuhansia kyyneleitä. Olitko sinä tosiaan itkenyt näinkin paljon? Täyttänyt avaruuden suruillasi, suurilla vesipisaroillasi. Tähdilläsi, jotka tuikkivat vain meille kahdelle. Polulla, jolle ei näkynyt loppua.

Avaruus oli meidän yhteinen paikkamme. Talomme, jossa meilä oli tilaa vihdoin tarpeeksi. Ei ollut kuin suuren suuri tanssisali kirkkaine tähtineen. Timantteineen. Kultahippuineen. Loistit kuin hopea kaulassani. Olit lämpimämpi kuin olinkaan osannut odottaa. Entä jos kaikista suurin tähti oletkin sinä? Tähtitaivaan hehkulamppu. Sinä, joka ohjasit päämäärätöntä matkaani pimeästä takaisin valoon. Sinä.

Tyttö tähtisilmäinen

Mitä jos tähtemme sammuvat yksi kerrallaan? Poksahtaen liian hiljaa. Olemmeko sokeutuneet liiasta läheisyydestä? Läheisyydestä, jota ei ollut koskaan tarkoitettu meille. Tai ainakaan minulle. Tällaiselle kuolevaiselle ihmiselle. Ihmiselle, josta ei tullutkaan taivaankannen tähteä. Loistatko minulle kirkkaasti korkealta? Sieltä mihin minä en ikinä yllä. Taivaalta, johon korkeimmatkaan tikapuuni eivät riitä. Ole tähteni, jota seuraan. Tähteni, jota voisin kurkottaa. Haroa taivaalta.

Olet suurempi timantti kuin osasin kuvitellakaan. Olet loiste, jota seuraan. Yötä päivää. Turruinko liiasta surusta? Tiesitkö koskaan, että hiljalleen sait minut rakastuneeksi? Rakastuneeksi tähteen, johon en koskaan yllä.  Taivaan enkeliin, joka  oli pala laastaria haavoihini. Muutunko minä koskaan enkeliksi? Sellaiseksi kuin sinä. Kultareunaiseksi enkeliksi. Sydän täynnä kultaa ja timantteja. Liian paljon  hyvää ollakseen totta.  Tosiasiassa olet eksynyt väärään maailmaan.  Sinun kuuluisi olla jossain muualla. Paremmassa paikassa, parempien ihmisten luona. En ole ollut koskaan arvoisesi, enkä tule olemaankaan. Miksi me sitten kasvoimme yhteen kuin kaksi puun taimenta? Miksi me kastelimme ruusutarhaamme yhdessä kyynelillämme? Miksi me avasimme silmämme nähdäksemme vain toisemme viimeistä kertaa ja sanoaksemme hyvästit? Hyvästit, jotka sattuvat aivan liikaa.


En voi sanoa tarpeeksi. En pysty kertomaan kaikkea. Sinä olet kuin kyynel, joka ei suostu valumaan poskelleni. Yksin.


--------


The Finish Line


The earth is warm next to my ear
Insects noise is all that I hear
A magic trick makes the world disappear
The skies are dark, they're dark but they're clear

A distant motorcade and suddenly there's joy
The snow and tickertape blurs all my senses numb
It's like the finish line where everything just ends
The crack of radios seems close enough to touch

Cold water, cleaning my wounds
A side parade, with a single balloon
I'm done with this, I'm counting to ten
Blue as seas, running to them

I feel like I am watching everything from space
And in a minute I hear my name and I wake
I think the finish line's a good place we could start
Take a deep breath, take in all that you could want

Snow Patrol